For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.
Profile Pic
RM30.00 (Fixed)

Forensik Kewangan Zaidi Ismail

  • Forensik Kewangan Zaidi Ismail
Beli Sell
Description
Price : RM30.00 (Fixed)
Type : Sell
Date : April 4, 2021
Condition : New
Location : C58-6,LORONG 19,TAMAN KHAZANAH INDAH,JALAN TUNGKU,LAHAD DATU, Sabah

Penerbit: Galeri Ilmu

Format: Paperback

Halaman: Hitam Putih & Berwarna

Muka Surat: 203 Muka Surat

Tajuk: Forensik Kewangan

ISBN: 9789830977980

Penerbit: Galeri Ilmu

Penulis: Zaidi Ismail

Tahun Terbitan: 219

Muka Surat: 203

Halaman: Berwarna

Format: Softcover

Berat (kg): 0.341

Dimensi (cm): 21.6cm x14cm x1.5cm

SINOPSIS

Saya tidak percaya kepada teori yang mengatakan kalau hendak hidup senang haruslah bekerja kuat siang dan malam. Bagi saya cara ini hanya membazirkan masa demi mencari wang. Sepatutnya wang yang mencari kita, bukan kita yang mencari wang. Saya tidak mahu menjadi hamba wang, cukup sekadar bebas daripada hutang, mempunyai harta dan cukup makan pakai. Yang paling penting hidup tenang dan tenteram.

Biar siapa pun anda, ilmu dan kemahiran kewangan tidak dapat dipisahkan daripada kehidupan anda. Sedar atau tidak, semua orang memerlukan ilmu dan kemahiran tersebut.

Bagi mewujudkan masyarakat yang kuat dari segi kewangan, ia bermula daripada individu. Jadi kita perlu belajar mengurus kewangan peribadi sebelum menguatkan masyarakat. Apabila individu kuat, maka keluarga akan kuat dan akhirnya masyarakat juga akan menjadi kuat.

Bagi yang masih bujang, inilah masa anda. Jangan persiakan masa dan usia muda yang ada, ambillah peluang ini sebelum mempunyai bermacam-macam bentuk beban.

Jika saya seorang yang dilahirkan miskin, dibesarkan di perkampungan setinggan dapat merantau lebih 16 buah negara, memiliki pelbagai jenis perniagaan termasuklah mengurus lebih 60 buah hartanah dan menjadi jutawan seawal usia 32 tahun tanpa diploma mahupun ijazah, maka sesiapa pun mampu melakukan lebih baik daripada saya.

Setiap daripada kita mempunyai lima modal iaitu, masa, tenaga, pengetahuan, emosi dan wang. Maka, gunakanlah kesemua modal ini untuk menjadikan impian anda satu kenyataan. Insya-Allah.

Sebut BeliSell.com ketika memanggil penjual untuk mendapatkan tawaran yang baik

 


Location
Post your rating

Similiar Ads
Top